Care este echipamentul de care ai nevoie pentru a practica paddleboarding? Partea I

paddle boardPaddleboarding-ul este un sport de apă din ce în ce mai popular care poate fi practicat chiar și de începători. Acesta este foarte ușor de învățaț, practicanții având nevoie de doar câteva minute pentru a înțelege și aplica tehnica de paddleboarding. Totuși, acest sport frumos de apă necesită diferite obiecte pentru a fi practicat. Iată o listă cu echipamentul de care are nevoie o persoană care dorește să practice acest sport.

1. Paddle board
Paddle board-ul este placa propriu zisă. Aceasta este gonflabilă și este confecționată dintr-un material tare și rezistent, similar cu cel al plăcilor propiu zise. Pe placă praticanții pot sta culcați și se pot relaxa sau se pot ridica chiar în picioare. Paddle board-ul cântărește aproximativ 10 kilograme, astfel că poate fi transportat cu ușurință de către oricine.
2. Vâslă
Paddle board-ul vine, de cele mai multe ori, însoțit de o vâslă specială, necesară pentru a mânui placa atunci când practicantul stă în picioare. Vâsla este confecționată, de obicei, din aluminiu, PVC, sau orice alt material puternic și rezistent.
3. Costum din neopren
Costumul din neopren are rolul de a proteja practicantul de frig sau de apa foarte rece. Acesta este necesar mai ales dacă paddleboarding-ul are loc într-o apă mai rece, precum cea a unui râu de munte.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.