Prima femeie de culoare a fost aleasa primar al orasului Chicago

Lori Lightfoot a inregistrat o victorie istorica pe 2 aprilie fiind aleasa in functia de primar al orasului Chicago.

Cel mai mare oras american si-a ales aceasta saptamana pe pozitia cea mai importanta din administratie, o femeie de culoare care este de asemenea si de orientare homosexuala. Se doreste ca victoria ei sa introduca o noua era politica in Chicago, care in ultima vreme a fost inabusit in scandaluri de coruptie, deficit economic major si multe alte controverse.

Lori Lightfoot, in prezent in varsta de 56 de ani, este avocat si fost presedinte al Chicago Police Board, nu ocupase pana in momentul de fata nici un portofoliu politic. Dupa ce a terminat facultateade drept in Chicago, ea fiind nascuta si crescuta in Ohio, ramane sa profeseze, in orasul in care in cele din urma a fost aleasa primar, ca procuror federal. Ulterior a ocupat si alte pozitii in alte departamente administrative, ajungand sa lucreze in cele din urma si pentru firme mari de avocatura din oras.

Dupa turul de scrutin din 26 februarie, cetatenii din Chicago stiau ca urmeaza sa aiba ca primar prima femeie de culoare, deoarece adversara lui Lightfoot, Toni Preckwinkle fiind tot afro-americana. Cele doua urmeaza sa lucreze impreuna, dupa cum a reiesit recent din declaratii.

Mesajul electoral principal al campaniei lui Lori Lightfoot a fost acela ca doreste mai multa responsabilizare in oras. Ea insasi se considera un om din afara politicului si doreste o administratie locala mai apropiata de oameni si care sa raspunda mai bine la nevoile locuitorilor orasului. De asemenea doreste sa reformeze politia pentru a reduce rata criminalitatii si sa creeze o platforma prin care locuintele sa devina mai accesibile combatand astfel problema cersetorilor.

In discursul de joi seara, noul primar al orasului Chicago, s-a adresat multimii spunandu-le ca prin acest vot au facut mai mult decat istorie si ca au creat o adevarata miscare a schimbarii.

Tags: , ,

Comments are closed.